pondělí 20. února 2017

Nejlepší část roku je tady!

Začátek roku je tady a s tím i jeho nejlepší část. Začínáme sít a předpěstovávat zeleninu, ovoce (ano rajče je z botanického hlediska ovoce, konec diskuzí 😃) i květiny. Základem úspěchu je kvalitní vybavení (truhlíky, kelímky, sterilní substrát apod.), správný postup setí a vhodné podmínky pro vyklíčení.

pondělí 13. února 2017

Voňavá zelerová polievka

Hlavnou ingredienciou tejto vynikajúcej krémovej polievky je takzvaný zeler voňavý buľvový (Apium graveolens var. rapaceum). Osobne mám veľmi rada tento druh polievok. Sú rýchle, chutné, výživné a veľmi jednoducho a bezpečne sa dá pri nich improvizovať. Nič nepokazíme, ak niektorú z prísad vynecháme, nahradíme, prípadne pridáme niečo nové, alebo jednoducho trošku zmeníme pomer. Ak to robíme s citom, výsledkom je jemne odlišná príchuť, pretože zeler je sám o sebe dosť aromatický. Výborne sa napríklad dopĺňa s jablkom. Kto sa chce vyhnúť mliečnym výrobkom, stačí ak vynechá smotanu a maslo nahradí olivovým olejom. Možností je veľa a výsledkom je tanier zaručene chutnej polievky, ktorá príjemne zahreje v zimných mesiacoch. Kto by predsa len radšej nasledoval recept, nech sa páči a dobrú chuť.

středa 8. února 2017

Rakovina ovocných stromů

V dnešním článku vám ukáži, jak tato nemoc vypadá a řeknu vám jak se proti ní bránit, pokud ji odhalíte včas. Dokonce budu tak hodný, že vám ukáži i to, co se stromem dělat, když nemoc bude již v pokročilém stádiu.